Sport i Norge

De mest populære idrettene i Norge er skiskyting og langrenn. Begge to er på toppen av de mest sette sport på TV i landet lista. På tredje plass er fotball.

Men, den mest populære sporten i verden har flest registrerte spillere i landet. Ifølge de nyeste opplysningene er antall registrerte spillere, menn og kvinner i Norge, som spiller fotball nesten 400.000. Det betyr at rundt 8% av befolkningen i Norge er fotballspillere. Ishockey er en annen svært populær sport i Norge.

Uten tvil er Norge den beste i verden i langrenn. Så langt har de norske utøverne vant 35 gullmedaljer fra OL i denne sporten, mer enn noe annet land i verden. Norske skiløpere har vunnet totalt 96 medaljer fra OL i denne sporten.

Den nest mest vellykkede sport for Norge i OL er skøyter med 25 gullmedaljer og totalt 80 medaljer.

Den tredje mest suksessrike sport for Norge er seiler. De norske seilere har totalt 17 gullmedaljer fra sommer-OL.

Norske utøvere gjør det bra i konkurranser i kombinert, hvor med sine 11 gullmedaljer er Norge det landet med mest gullmedaljer fra OL i verden.

En annen sport med stor suksess for Norge er skyting med tretten gullmedaljer og totalt 32 OL- medaljer og skiskyting med 12 gullmedaljer og hopp med 9 gullmedaljer, 9 sølvmedaljer og 11 bronsemedaljer.

I alpint har Norge 9 gullmedaljer, 9 sølvmedaljer og 8 bronsemedaljer.

bet365
Du er på: Forsiden | Sport i Norge