Bordtennis i Norge

Bordtennis er en av de mest spilte sport i verden. Det er også en av de mest sette på TV sport over hele verden. Dette er et fakt fordi bordtennis er den mest populære sporten i Kina.

Bordtennis er ikke så populaert i Norge, til tross for den store bommen sporten hadde i Sverige på nittitallet av forrige århundre. Da de svenske spillerne var den sterkeste i verden og i dag de har spillere blant de beste én hundre spillere. Dessverre er det ingen av de norske bordtennis spillerne i de 200 beste spillerne i verden.

På det høyeste nivået av bordtennis i Norge - Stiga Ligaen spiller 6 lag. De to siste lagene i divisjonen går nedrykk hvert år og to nye lag fra Første divisjon kommer opp. Vinneren av ligaen er erklært som en forkjemper for Norge i bordtennis.

I det andre nivået av den norske tennis - Første divisjon spiller åtte lag. De to første på tabellen kvalifiserer for Stiga Ligaen og de to siste går nedrykk til den andre divisjon.

Den andre divisjon er delt inn i to deler. Vinneren i hvert kvalifiserer seg til den første divisjon og de siste tre lag går nedrykk til de lavere divisjoner.

Mer informasjon om ligaen og resultatene kan du finne på nettstedet av Norges Bordtennisforbund - http://www.bordtennis.no/

Også på siden kan du finne en ranking av de beste spillerne i Norge - http://www.bordtennis.no/ranking.asp?sr=0

Du er på: Forsiden | Sport i Norge | Bordtennis