Kino i Norge

Det er 245 kinoer i Norge og de fleste av dem - 161 er driver av de lokale myndighetene. Den største kommunale kinokompani - Oslo Kino støtter 16 kinoer over hele Norge. Syv av disse er i Oslo og resten er i andre byer.

Det er interessant å vite at i Norge listen med de tilbudte filmer er oppdatert på hver tredje dag. Hvilken film skal bli vist avhenger det meste på seere.

Å tiltrekke mer publikum til kinoene tilbyr mange kinoer i Norge ulike fasiliteter for sine besøkende. I mange salonger kan du bestille en bursdagsfest med venner. Det lover å være en stor dag, party time kombinert med noen gode filmer.

En annen måte å tiltrekke publikum er den såkalte år billett. Hvis du får et slikt abonnement, vil det spare deg penger hvis du bestemmer deg for å gå på alle filmene som vises.

Du kan også gjøre gaver til vennene dine og gi dem en kinobillett gave. Billetten vil komme til vennen innpakket i en vakker pakke og mest sannsynlig vil være en virkelig flott gave.

Den tillatte alder for å se filmer i Norge er fordelt som følger:

A - Fri for alle 7 år - Barn over 4 år ledsaget av en voksen 11 år - Barn over 8 år ledsaget av en voksen 15 - Barn over 12 år i følge av en voksen 18 år - kun for voksne

Den første filmen projeksjon i Norge ble holdt i 1896. Da i Oslo kom en partner av Thomas Edisons som het J.E. Maakestad. Han bar med seg sin CinemaScope og inviterte alle til å se noen av de forventede tre filmer.

Flere år senere, åpnet det eldste teateret i Norge. Det ligger i Tromsø og har en fødselsdato 4. juni 1916.

I dag har tidene forandret seg og nesten overalt i Norge kan du finne IMAX kino eller 3D digital kino. Veldig snart i Norge skal bli en helt ny 4D. Det skal bli bygget i Hunderfossen Familiepark. 4D kino tilbyr fysiske oppfatninger, noe som gjør ser på en film enda mer ekte.
Du er på: Forsiden | Kino i Norge