Hoteller i Norge

Rail Passes and train tickets worldwide

Når du velger et hotell til opphold eller ferie, enten det er i Norge eller andre land er det viktig å vite hvor du skal sove. Derfor er det lagt en hotellkategori eller de såkalte stjerner. Jo flere stjerner et hotell har, jo høyere kvalitet på tjenesten og komfortabel atmosfære du kan forvente. Selvfølgelig, mer stjerner har et hotell, jo dyrere vil det bli sammenlignet med et hotell på samme sted med færre stjerner.

Hva er den vanligste hotellkategorien av hoteller i Norge?

Hvis du velger å sove på et hotell med en stjerne, du kan forvente et relativt lite rom med ikke mye møbler. Mest sannsynlig har du en seng, en garderobe og et nattbord. Hoteller med en stjerne har ofte et enkelt toalett og bad for hele gulvet.

To stjerner hoteller tilbyr en privat toalett og større rom. Møblene er bedre og i rommet ditt kan du ha en TV. Frokosten er ofte inkludert i prisen.

Mye mer luksuriøse er hoteller med tre stjerner. I slike hoteller rommene er mye bredere og med bedre møbler. Bortsett fra dette, hotellene også sikre en daglig endring av sengetøy. Hvert rom har et kjøleskap, en TV og andre fasiliteter som et klimaanlegg. Hotellene av denne typen gir parkeringsplasser for sine gjester.

Med unntak av bedre møbler og generelt mer komfortable rom, de fire stjerner hoteller tilbyr ekstra fasiliteter. I slike hoteller kan du ofte finne minst to forskjellige restauranter, et kasino, et treningsstudio, konferanserom, butikker og mer. Prisen inkluderer en parkeringsplass og gjester ofte har romservice og gratis Internett-tilkobling.

Den høyeste kategorien er de fem stjerner hoteller. Disse hotellene tilbyr ekte luksus for sine gjester. Leilighetene er svært romslige og fylt med luksuriøse møbler. Tjenesten er på det høyeste nivået og hver ansatt av hotellet snakker minst to språk. Fem-stjerners hotell er også med en meget god beliggenhet ofte i sentrum av byen eller i nærheten av turistattraksjoner.

Det er hoteller over hele verden som hevder å være bedre enn de fleste fem stjerner hoteller og de hevder å være seks eller sju stjerner hotell, men den offisielle klassifiseringen i Norge er opp til fem stjerner.

 

 

Du er på: Forsiden | Hotell i Norge