Trondheim

Grunnleggelsen av Trondheim i 997 gjør byen er en av de eldste byene i Norge. I dag 179 123 mennesker bor i Trondheim som gjør byen den tredje mest folkerike byen i Norge etter Oslo og Bergen. Byen er mest kjent med det faktum at det er bygget rundt en av de vakreste norske fjordene - Trondheimsfjorden og oset av Nidelva.

Trondheim er en by med rik historie. Byen var Norges hovedstad fra 1030 till 1217, da sin plass ble tatt av Bergen. Navnet på byen ble ofte endret for forskjellige grunner. De gamle navnene av Trondheim var Nidaros, Trondhjem og kort under den andre verdenskrig Drontheim.

Trondheim er kjent for sine mange kirker. I byen kan vi se 21 og noen av dem er mer enn 1000 år gammel. Den største og mest kjente av disse er Nidarosdomen, hvis byggingen startet i 1070. Kirken ble ferdig i rundt 1300. Andre kirker som er svært gamle er Vår Frue kirke, bygget i 1200 og Lade Kirke bygget ti år tidligere.

Trondheim er også kjent med sine 11 universiteter og høyskoler. Den største av dem er NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim.

Men Trondheim er best kjent med fotballklubben Rosenborg. Dette er den sterkeste og mest vellykkede norske fotballklubb. Rosenborg er 22 ganger forkjemper for Norge og det er også det eneste norske laget som har deltatt i Mesterligaen. Det team navnet kommer etter et område i byen hvor teamet ble dannet. Rosenborg spiller sine hjemmekamper på en av Norges mest moderne stadion - Lerkendal Stadion.

En annen merkelig faktum om Trondheim er at byen er vert av det eldste teateret i hele Skandinavia. Bygget i 1816 fortsatt Trøndelag Teater innbydende noen av de beste norske og internasjonale artister.

Trondheim er et yndet reisemål for turister som besøker Norge for å se noe av de mange kulturelle attraksjoner, sportskamper, men mest for sin berømmelse som en av Norges vakreste byer.

De små butikkene i den gamle norske typen sammen med moderne utseende bygninger i sentrum av byen er noe man ikke bør gå glipp av hvis det er en sjanse til å besøke Trondheim.

 

 

Du er på: Forsiden | Norske byer | Trondheim
Jobb i Trondheim