Stavanger

Stavanger er den fjerde mest folkerike byen i Norge, men det er den tredje mest folkerike kommunen i landet. Stavanger er en av de dyreste byene i Norge og ifølge enkelte indekser byen er rangerer som den dyreste byen i verden i noen år. Dette er ikke tilfeldig, siden byen er den oljehovedstaden i landet og den viktigste base for noen av de største oljeselskapene i Norge.

Byen er også kjent som en universitetsby, med en rekke skoler og universiteter er basert i Stavanger. Mest kjent er Universitetet i Stavanger, som er den største i området. Av prosentandelen av nyutdannede er byen det første i Norge med nesten en tredjedel av befolkningen med en universitetsgrad. Til sammenligning er den gjennomsnittlige prosent for Norge er 24%.

Byen er godt kjent i Europa takket av det perfekt bevart sentrum, hvor de moderne bygningene er forbudt. Derfor, i sentrum av Stavanger kan du se mange hus bygget i det 17. og 18. århundre av store stokker. Det er derfor, består selve sentrum av byen mange trange gater som er godt kjent for sin romantikk og skjønnhet.

Likevel er Stavanger en av de raskest voksende byene i Norge. Grunnen for dette er den ekstremt lave arbeidsledigheten, som er mindre enn 2 % ifølge av de siste dataene. Den siste folketellingen viser at Stavanger har en befolkning på 126 469 mennesker som bor i syv forskjellige bydeler. Noen av byens befolkning bor i nær land øyene som forbindelsen er etablert med broer og ferjer.

Oljeutvinningen er den primære økonomiske motoren i samfunnet. Den største oljeselskapet i Norge - Statoil har ligger sitt hovedkvarter i Stavanger. I tillegg til det, har mange andre mindre oljeselskaper også valgt byen for sitt hovedkvarter, som forbedret kvaliteten på livet i byen. Men det har sine ulemper, som boligprisene for eksempel som er blant de høyeste i landet.

En annen stor økonomisk sektor, som er grunnleggende for Stavanger er fisking. Beliggende på stranden, med en stor havn er Stavanger et viktig senter for Norges fiskeproduksjon.

Offentlig transport i Stavanger er basert på bruk av busser og godt utbygd system av drosjer.

 

 

Du er på: Forsiden | Norske byer | Stavanger
Jobb i Stavanger