Bergen

Bergen er den nest største byen i Norge etter hovedstaden Oslo og også den andre av sin betydning byen i landet. Havnen i Bergen er en av de største i Europa og den største i Norge. Ifølge statistikk fra havnevesenet, den håndterer mer enn 50% av varer som ankommer sjøveien til Norge.

Ifølge den siste folketellingen fra 2012 er befolkningen i Bergen nøyaktig 267 500 personer.

Men Bergen er ikke best kjent med den største havnen eller de vakre fjordene, men med faktumet hvor mye regn faller over byen. Ligger midt i begynnelsen av Golfstrømmen er Bergen en av de varmeste byene i Norge. Noen ganger er temperaturene på 10 grader i januar. Dette innebærer veldig mye å nedbøren som det er noen år det regnet der nesten hver dag hele året.

Et annet faktum som er spesielt interessant for Bergen er at byen er faktisk spredt til flere øyer. Transporten mellom dem er gjort av broer og ferger, men dette faktum pluss denne interessante kombinasjonen mellom arkitektonisk konstruksjon og natur brakt Bergen berømmelse som en av de vakreste byene i Norge.

Bergen er også en veldig stor by. Bergen kommune strekker seg til 465 kvadratkilometer, noe som gjør den en av de største i landet. Bergen er delt inn i åtte store bydelar. Blant dem er den mest befolkede bydelen Åsane med 39 534 innbyggere og den største nabolaget Fana, som strekker seg til 156 kvadratkilometer i størrelse.

Bergen har en rik historie. Byen var Norges hovedstad i perioden 1217 til 1299. Gjennom årene har Bergen alltid vært en handelsby. Dette er helt normalt skyldes den store og praktisk havnen. Den viktigste økonomiske drivkraften er sjøfart og fiske. Videre er Bergen en base for nesten alle oljeplattformene som ligger i den norske delen av Nordsjøen. Dette er grunnen at Bergen har også den største helikopter flyplassen i landet som serverer oljeplattformer.

Bergen lufthavn - Flesland ligger relativt langt fra byen. Det er 18 km fra Bergens sentrum. Årlig tjener det over 5 millioner passasjerer - et tall som stadig øker på grunn av den økende populariteten til byen som turistmål. Hotellene i byen er ofte 100% booket av turister som ønsker å nyte den vakre utsikten over de norske fjordene eller grupper og delegasjoner som deltar i ulike konferanser.

Bergen er også regnet som et utgangspunkt for de som ønsker å utforske de vakre norske fjordene.

Bergen er ,kjent for sin kultur også. Byen var europeisk kulturhovedstad i 2000. Teateret i Bergen - Den Nationale Scene ble grunnlagt i 1850, med Henrik Ibsen som forfatter og produsent. Bortsett fra dette, er byen kjent for sine mange street malerier og er vanlig kalt street-art hovedstaden i Norge.

 

 

Du er på: Forsiden | Norske byer | Bergen
Jobb i Bergen